Arbetsintegrerande socialt företag

Sömnadskollektivet är ett arbetsintegrerande socialt företag, där vinsten återinvesteras i verksamheten och ägs av oss som arbetar i företaget. Många av oss är nya i Sverige och har med oss sömnadskunskaper och erfarenhet av att driva skrädderi från våra hemländer. Vi startade som ett projekt där Anna Heikki från Kläder&Form var initiativtagare och vi är nu 4 anställda. Tillsammans kan vi utföra en bredd av skrädderiuppdrag till privatpersoner och företag.

För att kvalitetssäkra vår arbetsprövning deltar vi i ASF Akademins metodutveckling. Vi är även leverantörer åt Arbetsförmedlingen gällande Arbetsintegrerade övningsplatser. Är du intresserad av att arbetspröva hos oss, kontakta Arbetsförmedlingen och boka ett studiebesök hos Sömnadskollektivet tillsammans med en handläggare.

Hållbart mode

Vi vill ge våra kunder möjlighet att konsumera och använda kläder på ett mer hållbart sätt. I ateljén kan du få hjälp med sömnad och ändringsskrädderi och i butiken kan du hitta mode i ekocertifierade miljövänliga material eller återanvänt material, som vår frukt-och grönsakspåse.

Det mesta av våra kläder i butiken är designade och tillverkade i vår ateljé här i Luleå. Vi har även ett sortiment från olika designers med småskalig tillverkning.